3 Mar, 2019
OMA KOKEMUKSENI ASIAKKAANA -
OMAT KULMAKARVANI

Ensimmäisen kerran minulle laitettiin kulmien kestopigmentointi Tallinnassa, vuonna 2009.

Tuttuni suositteli minulle ammattilaista, jonka luo päätin lopulta mennä. Silloin trendinä olivat ohuet ja kaarevat kulmat, joten juuri sellaiset minulle laitettiinkin. Omat kulmakarvani eivät kasvaneet kovin hyvin, enkä osannut itse meikata niitä. En myöskään tiennyt mitään kestopigmentoinnista.

(Netissä ei ollut silloin vielä niin paljon tietoa). Olin niin iloinen silloin saadessani vihdoinkin KULMAT!
Ajan kuluessa minun ruskeat kulmakarvani muuttuivat sinertäviksi väriltään ilman, että itse edes huomasin. Ajattelin, että kulmakarvani vain vaalenivat.

Siihen aikaan siskoni laittoi kulmat 3D-tekniikalla. Minä kiinnostuin siitä ja aloin tutkia 3D-ammattilaisten töitä. Katsoin hänen kaikki työnsä läpi ja ihastuin hänen tekniikkaansa. Myöhemmin päätin, että haluan kulmakarvat juuri 3D-tekniikalla. Eräänä päivänä vuonna 2013 varasin Tallinnasta ajan kulmakarvojen laittoon.

Tullessani ammattilaisen luo, hän tutki tarkasti kulmakarvojani ja sen jälkeen kieltäytyi palvelemasta minua. Tämä ylläti minut täysin! Olin todella hämmästynyt ja hieman loukkaantunut, sillä tulin Suomesta asti varatulle ajalle ja minun kulmakarvoilleni ei suostuttu tekemään mitään.Kieltäytymisen syyt olivat nyt ajatellen aivan perustellut. Kulmakarvani olivat liian tummat, tai oikeastaan siniset. Lisäksi ne olivat epätasaiset, eli toinen kulmista oli korkeammalla kuin toinen.

Minkäänlainen kestopigmentointi ei olisi pystynyt korjaamaan tilannetta, vaan nimenomaan pahentanut lisää. Koska tavoitteenani oli kulmien uudistaminen, suostuin ehdotettuun laserpoistoon. Mutta uudet kulmat pääsin teettämään vasta neljän kuukauden päästä. En ole koskaan katunut laserpoistoa. Kulmien pigmentointi ajan päätimme käyttää tällöin silmiin, ja minulle tehtiin silmäluomien kestopigmentointi eyeshadow tekniikalla. Love it!

Palasin kotiin silmät turvonneina, mutta kuitenkin hyvillä mielin.
Alkuun minulla oli pieni pettymyksen tunne, mutta nyt ymmärrän, että kulmani olivat oikeasti ammattilaisen käsissä. Ammattilaisen, joka oli reilu, eikä käyttänyt minua hyväksi ansaitakseen enemmän rahaa. (Tiedoksi, Natalia Yeremenko on tällä hetkellä maailmalla tunnettu Kansainvälinen kestopigmentointi kouluttaja.)

Itse ammattilaisena huomaan usein sellaiset työt, joissa vanhoihin, tumman sinisiin kulmakarvoihin on tehty 3D/karvatekniikalla tai Microblading-tekniikalla uudet päälle kehuen, kuinka ”loistavasti” ne ovat laitettu. Ei kannata uskoa tuoreisiin kuviin! Arvet lähtevät pois, mutta siniset kulmat eivät häviä mihinkään. Lähtiessäni opiskelemaan kestoigmentoiti ammattilaiseksi, moni asia selkeni.Päätin työskennellä aina ajatuksella, että olen reilu työssäni. Mutta se on eri tarina .

Toivottavasti kokemukseni olisi jollekin hyödyllinen ja opettava. Alla julkaisen kuvia vanhoista (kulmakynällä meikatuista), uusista sekä nykyisistä kulmakarvoistani. Onnea oman ammattilaisen etsimisessä! Jokainen Nainen on kaunis, jokaisella meistä on piirteitä, joita korostamalla saamme kauneuden vieläkin suurempaan hehkuun!

T. Anna Riski
Made on
Tilda